Veelgestelde vragen

Lees hier antwoord op de veelgestelde vragen over de kindernamen 2020.

Wij beschermen de gegevens van onze klanten. Dit vinden wij belangrijk, en het is ook verplicht volgens de Wet Bescherming Persoonsgegevens (WBP) en volgens de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG).

Door de kindernamen die minder dan 25 keer voorkomen niet op de website te plaatsen, beschermen we de privacy van onze klanten. Alle burgers van Nederland kunnen erop vertrouwen dat we vertrouwelijk met hun gegevens omgaan.

Wij plaatsen elk jaar een overzicht van de populairste kindernamen op onze website. Dat overzicht hebben we omdat wij de kinderbijslag uitbetalen. Daardoor kunnen we zien welke namen pasgeboren baby’s hebben gekregen. 

In onze kindernamenlijst zijn Noah en Emma het meest gegeven in 2020. We gebruiken voor onze lijst de unieke namen met hun eigen spelling en kijken hoe vaak ze zijn gegeven in het jaar. Namen die op verschillende manieren geschreven worden, tellen we niet bij elkaar op. 

Daarom kan een naam waarvan je verwacht dat hij hoog staat, niet hoog in de lijst staan. Zouden we de namen die op verschillende manieren geschreven worden wel optellen? Dan zouden we een andere top 15 kunnen krijgen.